Dijous 29 de novembre, com cada any, Sant Sadurní celebra la seva Festa Major. Tot i aquest qualificatiu, probablement és la “menor” de les festes de la Vila, per darrera de les Fires. Tot i així, els Diables any rere any reivindiquem aquesta festa com a dia de celebració important. Un dia de caliu i foc quan les temperatures ja comencen a ser més fredes i costa sortir de casa. La Colla, com també fan els balls populars i els gegants al cercavila del migdia, volen dignificar aquesta festa que molts cops sembla oblidada per part de l’Ajuntament.

El Correfoc va sortir des de la Plaça de l’Església amb la participació dels Diables i Joves diables Se m’n Refum. La Colla infantil presentava la novetat dels personatges de Llucifer i Dibablessa, que estrenaven vestuari i ceptrots, reproduccions de les seves versions adultes estrenades l’any passat.

Un cop les dues colles van ser a la Plaça de l’Ajuntament, l’acte va fer un parèntesis per donar pas a una “Petada Groga” que amb la col·laboració de l’ANC de Sant Sadurní d’Anoia va servir per reivindicar la injustícia que pateixen els presos polítics, els exiliats i les seves famílies. El vermell habitual va deixar pas al groc que va omplir la plaça i es va encendre un “piro-llaç” que va arrencar els aplaudiments del públic present.

Tot seguit va arribar l’esperada lectura dels Versots, que van tenir també un to reivindicatiu i centrat en el període pre-electoral que encetarem aviat. Llucifer, La Diablessa, Sadurní i Venat van ser els protagonistes de l’espectacle on diferents diables van repassar de manera burlesca i esbiaixada l’actualitat de la Vila i el País. L’espectacle va acabar amb un míting de presentació d’una llista electoral per les municipals encapçalada pel mateix Llucifer i amb la resta de forces infernals i una versió de la famosa cançó YMCA dels “Village People”, que va servir per demanar el vot per aquesta formació.

 

Després dels Versots, va arribar la traca final de l’espectacle. Lluïment dels cinc ceptrots de la Colla i la resta de forques que van tornar a omplir la plaça de llum i foc, acabant amb un castell de focs llançat des del terrat de l’Ajuntament.

La Colla també vol agrair la col·laboració de les persones que van comprar el llibret amb la transcripció dels Versots, que van servir per reunir 297,49€ que es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació contra el càncer.


(fotos: Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia)