Ja han passat els Barris i, un any més, als Diables Se m’n Refum ens ha servit per estrenar la temporada que tindrà el punt àlgid durant l’estiu i culminarà com sempre per Festa Major el 29 de novembre. Aquest any, a més, la festa més tradicional de Sant Sadurní ha coincidit amb una de les tradicions més recents que té la Colla: rebre la Flama del Canigó i encendre amb el seu foc la foguera de Sant Joan.

El dissabte 22, els amics del Barri Montserrat ens van tornar a demanar que féssim el correfoc just abans d’encendre la mascletà. Després de pujar des de la Plaça Nova fins al Passeig Baríton Matias Ferret amb torxes, bengales i altres elements pirotècnics, un cop arribats davant la zona esportiva, va començar a còrrer el foc per deliri dels joves (i no tant joves) participants que ens van acompanyar fins a l’esplanada del costat del CAP on, després d’una llarga carretillada i un lluïment amb volcanets, la comissió del Barri va encendre la fantàstica mascletà.

Us deixem un vídeo d’Ivan Gómez per si us ho vareu perdre o, simplement, ho voleu reviure.

Festa dels Barris_Barri Montserrat Correfoc Diables s'n Refum i Castell de Focs

Correfoc dels Diables Se m'n refum i Castell de Focs del Barri Montserrat Sant Sadurní.Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia #FestadelsBarris19 #FestadelsBarris #Barris #Correfoc #tradicionsiculturapopular #foc #focalscarrers #strombers

Publicada por DF Ivan en Domingo, 23 de junio de 2019


Renovem el foc del Canigó

L’endemà, coincidint amb la festa del Barri Església, va ser una de les vetllades més esperades de l’any: la nit de Sant Joan. Com és habitual els darrers anys, els Diables Se m’n Refum, acompanyats pels timbalers Tabalots, vam ser els encarregats de rebre la Flama procedent del Canigó que el BTT País del Cava va anar a buscar al Santuari de Foix, punt des del qual es va distribuir a tota la comarca. La Flama es va portar fins a l’Església on, després de la processó de Corpus, es va rebre amb parlaments institucionals i la cercavila va seguir fins al Pont Romà on estava previst celebrar la revetlla amb un sopar de carmanyola i concert de Band-idos.

Després del castell de focs del Barri, els Joves Diables van oferir una carretillada i es va procedir a encendre la foguera que il·luminaria la coneguda com a “nit més curta de l’any”.

Us deixem amb unes espectaculars fotos d’Ivan Gómez per recordar aquella jornada.