En l’última Assemblea celebrada al Casal d’Entitats de Sant Sadurní, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya va realitzat el sorteig de les Colles que participaran en el Primer Concurs d’Enceses de Catalunya, que es durà a terme a Picamoixons (Valls, Alt Camp) el 10 de març de 2018. Fins a 34 Colles s’han inscrit al concurs de les quals només 12 participaran al concurs, dues per cada una de les set vegueries, deixant desertes les places d’aquelles demarcacions que no arribin a aquest nombre.

Les participants són:

Vegueria del Penedès 

Diables Sexes Foc ( Sant Cugat Sesgarrigues)
Espetegafoc (Sitges)

Vegueria de Barcelona

La vella de Gracia (Barcelona)
Mansuets de Foc – Drac i diables de Vilassar de Mar

Vegueria de Lleida i Alt Pirineu

Grup de diables BAT ( Tarrega )
Diables de l’alt Urgell ( la Seu d’Urgell )

Vegueria del Camp de Tarragona Colles Participants

Bruixots d’Alcover
Colla de Diables de Riudoms 

 Vegueria de Terres de l’Ebre 

Colla de diables i tambors lo minotaure (Amposta)
Colla de diables i tambors lo Golafre (Tortosa)

Vegueria de Girona Catalunya Nord

Diables de Saforcasnera (Blanes)

Vegueria de la Catalunya Central

Sense inscripcions

 

En aquesta primera edició, cada Colla portarà 19 diables que cremaran a cada encesa i dos d’ells podran portar ceptrots o maces grans. Faran un total de dues enceses de competició: La primera encesa serà lliure. L’organitzador assumirà un cost de 150 € per cada colla participant. En cas que el cost sigui superior, l’organització no se’n farà càrrec. La segona encesa serà sorpresa. Totes les colles rebran la mateixa caixa de pirotècnia i tindran la llibertat de crear el millor espectacle de foc. Els tabals que participin amb la Colla tindran un espai delimitat per poder tocar durant l’encesa de la seva colla.

El jurat del concurs d’enceses estarà format per un membre de la Federació de Diables i Dimonis, un membre de l’Ajuntament de Picamoixons, un representant de la Generalitat de Catalunya i dos experts de l’àmbit de cultura popular i els premis seran de 1.000€ pel primer classificat, 500€ pel segon i 300€ pel tercer.

Les bases completes del concurs es poden consultar en aquest enllaç.

En la mateixa Assemblea es va presentar també el cartell d’aquest esdeveniment i que us adjuntem a continuació.