Han passat unes noves Fires i Festes a Sant Sadurní i esperem que siguin les últimes en les que els Diables i la resta d’entitats de la Vila hagin de modificar les seves activitats habituals a causa de la Covid-19.

Aquests primers dies de setembre, el Diables Se m’n Refum hem fet tres actuacions. Primer vam participar a l’Esclat de Foc, organitzat per la Festa de la Fil·loxera, on ens van convidar a cremar juntament amb la resta d’elements de foc de Sant Sadurní, la Fil·loxera, les Fil·loxeretes i els Ceps. El públic va poder gaudir de diferents enceses dins un recinte tancat que, tot i que no substitueix l’emoció dels actes propis d’unes Fires, van “saciar” les ganes de pólvora d’espectadors i participants.

La Nit de Foc, l’aposta de la Colla per unes Fires especials

El dia 10 de setembre va arribar el moment més esperat pels Se m’n Refum. La Colla va organitzar una nit carregada de pirotècnia i de color vermell al Parc de la Rambla, l’emplaçament habitual dels diables. Amb unes 500 persones de públic, van obrir foc els Joves Diables Se m’n Refum amb carretillades i lluïments dels seus Llucifer i Diablessa sota el so dels tabals. Després va tenir lloc l’actuació dels adults que vam combinar carretillades amb lluïments estàtics de quatre diables amb focs especials al centre de la plaça, mentre s’encenien diferents elements pirotècnics al voltant. La carretillada amb foc vermell i un intens castell de focs van posar punt i final a una nit màgica que hores abans ens feia patir per culpa del mal temps. Però els diables, per tal de salvar la nit, vam jugar una carta guanyadora: La del Tomàs Molina:   

Si el Tomàs ens ho assegurava, no hi havia cap força del bé o del mal, d’aquest món o d’un altre que pogués aigualir la Nit de Foc!

 


La Tradició d’ajornar el SOM TRADICIÓ

Com ja va passar a les Fires del 2020, el dia 9 de setembre estava previst fer l’acte de SOM TRADICIÓ, amb tots els balls i elements de cultura popular del poble al recinta de l’esplanada del CAP. La pluja ho va impedir, i l’acte es va traslladar a diumenge 12 de setembre per tancar unes Fires i Festes de més d’una setmana. Cap al final de l’acte, quan ja començava a ser fosc, el foc dels Se m’n Refum va irrompre a l’esplanada inundant l’espai de foc i soroll amb diables i Llucifer i La Diablessa com a protagonistes.