Sempre ens han dit que la Festa Major és el nostre dia. Que és la festa dels diables. I, tot i que ens estimem molt les Fires i Festes, és al novembre quan, malgrat el fred, ens podem lluir més. Enguany no ha estat una excepció. Portàvem alguns mesos treballant en diferents comissions per poder preparar una festa collonuda, i així ha estat!
Passades les 19h, els Joves Diables Se m’n Refum, que enguany celebren el seu 10è aniversari, van iniciar el correfoc des de la plaça de l’Esgésia, acompanyats del so dels Tabalots. El recorregut els va portar fins l’Ajuntament, on la gent que seguia els petits diables es va ajuntar amb la que ja esperava allà per omplir tota la plaça.
A continuació, un grup d’ex-diables infantils ja una mica crescudets, els primers que van cremar ara fa 10 anys, van oferir un lluïment al mig de la plaça per celebrar el seu aniversari.
Després va arribar un dels moments més esperats de la nit. Els Diables adults van pujar a l’entarimat per representar el seu particular Ball Parlat i llegir els tradicionals versots satírics, que podeu llegir aquí.
Un cop acabats els versots, va començar la principal novetat d’aquest any. La colla adulta va realitzar una sèrie de lluïments a la plaça, amb diferents tipus de pirotècnia i diferents figures estàtiques, que s’anaven alternant al ritme dels Tabalots, que no van parar de tocar fins al final, quan un castell de focs des del terrat de l’Ajuntament, va posar punt i final a l’acte.
 
Als Se m’n Refum només ens queda donar les gràcies a tots els que han treballat per que tot sortís tant bé, tant als de dins la Colla com als de fora, als regidors per entomar tant bé les crítiques i seguir-nos el joc cada any i a tots aquells que ens seguiu i ens veniu a veure. També a tots aquells que ens envieu fotografies (podeu veure al nostre Facebook) i aquells que ens ajudeu amb el vídeo i el so. Sense tot això, res tindria sentit.

 

Visca el foc i visca la terra!