El passat dilluns, 24 de febrer, va tenir lloc al Casal 1 d’Octubre de Sant Sadurní l’Assemblea General Ordinària dels Diables Se m’n Refum que, com és habitual, va servir per fer balanç de l’any anterior i posar en marxa el nou curs.

Els socis de l’entitat van aprovar l’estat de comptes, així com el pressupost per al 2020 i un ambiciós pla de treball que inclou una gran quantitat de projectes. Entre els més destacats hi ha la creació d’un nou grup de tabalers adults, format per socis de la Colla, que acompanyarà els diables a les seves actuacions. Per a aquest grup, l’Associació ha adquirit vuit tabals de fusta tensats amb corda, decorats amb els colors vermell i negre, amb la intenció de recuperar un so i un estil més tradicional. Pel que fa als timbalers infantils, la junta va anunciar que a partir del mes vinent posarà en marxa un taller de percussió per tal que els més petits aprenguin, tot jugant, els ritmes que després tocaran als carrers.

2020, any de La Bèstia

Sens dubte, però, el projecte més esperat és la creació de la bèstia de foc per la Colla. El nou element festiu, fet de fibra de vidre i per a un sol portador, serà obra de l’artista penedesenca Dolors Sans i la seva estrena s’espera a finals del mes de novembre, coincidint amb la Festa Major.

A banda d’aquests dos grans punts, la Colla ha presentat també el calendari d’activitats amb el que, a banda de les tradicionals actuacions per Barris, Fires i Festa Major, segueix apostant per consolidar la Revetlla de Sant Joan, fer dues sortides d’intercanvi amb la Colla adulta i dues més amb la infantil, així com seguir col·laborant amb activitats del municipi com ara amb la botifarrada del Cinema a la Fresca del Barri d’Espiells.