El passat dilluns 18 de novembre al vespre va tenir lloc l’assemblea extraordinària dels Diables Se m’n Refum on l’associació va presentar les diferents activitats que duran a terme en el marc de la Festa Major de Sant Sadurní d’Anoia.

PROGRAMACIÓ

La primera cita de la Colla serà el dia 28 de novembre (18.30h) a la nova Cercavila de Vigília, on acompanyaran els gegants, Tabalots i els grups adults de l’Associació de Balls Populars (Bastoners, Pastorets i Gitanes). Els Diables obriran un recorregut que anirà des del carrer Jacint Verdaguer fins la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà una actuació de lluïment de cada una de les colles participants.

Versots i lluïments, plat forts de la Festa Major

L’endemà, dia de Sant Sadurní, el torn dels Diables arribarà a les set del vespre (19h), amb el correfoc de la colla infantil que sortirà de la plaça de l’Església per acabar a la plaça de l’Ajuntament on seguidament tindrà lloc la lectura dels Versots per part de la Colla adulta. Com és habitual, els Versots faran un repàs esbojarrat i crític de l’actualitat del país i de la vila, aquest any amb una clara referència al nou consistori municipal i les reaccions a la sentència del judici als presos polítics. Els assistents a la plaça podran comprar el llibret recopilatori a un preu de 2€, els beneficis dels quals seran enviats, com és costum, a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació de les malalties minoritàries.

Per segon any consecutiu tindrà lloc una «Petada Groga» que, amb la col•laboració de l’ANC de Sant Sadurní, voldrà ser un espai de record i reivindicació cap a la injustícia que pateixen els presos polítics, els exiliats i les seves famílies. En acabar, tindrà lloc una carretillada dels Diables adults amb lluïments de tots els ceptrots de la Colla a la mateixa plaça de l’Ajuntament.

Recuperem el correfoc infantil de Fires ajornat per la pluja

Per tancar els actes de Festa Major, els Joves Diables Se m’n Refum oferiran el dissabte 30 de novembre el Correfoc Infantil que es va ajornar el passat setembre per Fires. Els Petits Sexesfoc de Sant Cugat Sesgarrigues acompanyarà la Colla local en una tabalada que sortirà a les 18.30h de la plaça de l’Esglesia per arribar al carrer Raval (19h), des d’on tots els diables tornaran a fer el camí cap a l’Esglesia escampant el foc pels carrers centrals del poble.

Projectes de futur

L’assemblea celebrada aquesta setmana també va servir per tirar endavant dos projectes ambiciosos de cara el curs vinent. Per una banda, la construcció d’una bèstia de foc, que veurà la llum de cara la Festa Major de l’any vinent i també la presentació de la candidatura de Sant Sadurní d’Anoia com a seu del III Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya, que organitza la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i que té el suport de l’Ajuntament de la vila.